hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum

AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

Kurnaz Tilki

YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen

Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Kurnaz Tilki 2duy3hj

Kurnaz Tilki Empty
MesajKonu: Kurnaz Tilki   Kurnaz Tilki EmptyCuma Ocak 29, 2010 7:53 am

Aslan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kurt ve tilki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
üçü birlikte avlanmak için ormana gitmişlerdi. Aslında aslan'ın dengi
olmayan tilki ve kurtla arkadaşlık etmesi doğru değildi. Fakat
"cemaatle birlikte olmak rahmettir" sözüyle hareket etmek istiyordu.

Üç kişi olunca bir başkan gerekiyordu. O da elbette kendisiydi. Üçü beraber bir yaban sığırı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
bir keçi ve iri bir tavşan avladılar. Avları güzel gitmişti. Avlarını
sürükleye sürükleye bir mağaraya getirmişlerdi. Çok da acıkmışlardı.

Sofraya oturdular.

Avlarını taksim etmeyi başkan olan aslanın yapması gerekirdi. Fakat aslan sınamak için kurda dönerek:

- "Söyle bakalım[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] benim tecrübeli dostum. Şu hayvanları aramızda taksim ette[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] senin cevherin niyetin ortaya çıksın." dedi.

Kurt hemen atıldı:

- "Memnuniyetle sultanım. Yaban sığırı senin payındır. O büyüktür[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sen de büyük ve gövdelisin. O sana layıktır. Keçi benim hissemdir. Tilkiye de şu semiz tavşan düşmektedir." dedi.

Aslan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] onun bu haddini bilmezliğine[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
kendini ilk fırsatta öne çıkaran tavrına çok kızdı. Kendi gibi emsalsiz
bir aslan karşısında benlik davası gütmesine son derece hiddetlendi.

Aslan:

- "Sen kim oluyorsun budala! Unutma ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ormanlar kralı aslanım. Ben varken sana pay ayırmak düşer mi? Bunu hak ettin" diyerek kurda yaklaşıp öyle bir pençe vurdu ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kurt kan-revan içinde yere yıkıldı.

Aslan bir yerde iki başkan olmaz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] düşüncesiyle kurdun kafasını kopardı.

Ondan sonra korkudan tir tir titreyen tilkiye dönerek:

- "Ne bakınıp duruyorsun orada! Haydi şimdi de sen pay et bakalım şu avdan." dedi.

Tilki son derece tevazu ve alçak gönüllülük içinde:

- "Ey büyük sultanım! Pay etmek benim haddim değil ama[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] mademki emrettiniz söyli-yeyim. Şu büyük sığır kuşluk yemeğiniz olsun. Keçi ise nefis bir öğle yemeği[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tavşan da sultanımızın gece çerezi olsun." dedi.

Aslan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tilkinin bu pay taksiminden pek hoşlanmıştı.

- "İşte adil paylaşma... Böyle bir taksimi nerden öğrendin sen?' diye tilkiye sordu.

Tilki boyun bükerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yerde cansız yatan kurda bir göz attı.

Sonra:

- "Şu haddini bilmez kurdun halinden ve başına gelenden öğrendim sultanım." dedi.

Bunun üzerine aslan tilkiye:

- "Madem ki sen kendine pay ayırmayıp benim büyüklüğümü takdir ettin. Ben de sana büyüklüğümü göstereyim. Var git[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu avların üçü de senin olsun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] afiyetle ye" diyerek bütün avları tilkiye bağışladı.

Tilki o zaman[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] aslan iyi ki av taksimini kurddan sonra bana emretti. Ya önce bana em-retseydi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] benim halim nice olurdu? diye haline şükretti.

ÖĞÜTLER:

* Arkadaşlarımızı iyi seçmeliyiz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

* İnsan için en lazım olan şey[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] haddini bilmesi ve ona göre hareket etmesidir.

* Akıllı insan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] olaylardan ibret almasını bilendir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

* Bizden önce gelen milletlerin başına gelenlerden ibret almalıyız.

Kurnaz Tilki
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tilki Ve Kurt
» Tilki Selim’den cinayet itirafı
» Şehrin Göbeğinde Tilki Saldırısı ...