Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Koca karı gerdanı Ptsi Ocak 25, 2010 7:00 am | |
| Malzemesi:500 gr un10 gr tuz2 adet yumurta1/2 limon suyu100 gr su 500 gr tereyağ Şurubu için:500 gr su750 gr şeker1/2 limon suyuŞurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür. Hazırlanışı:Bütün malzeme karıştırılarak sert bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika dinlendirilir. 12 parçaya bölünüp arasına nişasta serpilir ve oklava yardımı ile oldukça ince şekilde açılır. Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker ince oklavaya alınıp arasına ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, tepsiye dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra isteğe göre kesilir. 500 gr tereyağı eritilir, baklavanın üzerinde gezdirilir. 160 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirilip fırından çıkarılır. Biriken yağ süzdürülür ve şurubu dökülür.Afiyet Olsun | |
|