Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Vay be' dedirtecek oy kaybı: 'AKP Anketinde CHP Yüzde...' Ptsi Ocak 18, 2010 11:09 am | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Baykal'dan iddialı çıkış'AKP’nin ‘vay be’ dedirtecek oy kaybı var'Hale GÖNÜLTAŞ / VATANCHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki akşam bir grup gazeteciyle yemekte bir araya geldi. Erken seçim iddiaları ve partilerin oy oranları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Baykal, Başbakan Erdoğan’ın “Ak Parti’nin oyları yüzde 20’lere düştüyse zil takıp oyna” sözleriyle ilgili olarak, şöyle konuştu: “Cevap veremiyorlar. Başbakan’ın bize verdiği cevaplar, zil taksın oynasın... Ben oynarım oynamam, sana ne? Araştırma yaptıran sensin, parayı veren sensin. Ben hiçbir araştırma yaptırmıyorum, ama yapılan araştırmalardan haberim oluyor. İktidar partisi yüzde 32’ye tutunmaya çalışıyor, yüzde 30’lara doğru iniyor. Ben ’en çok yüzde 32’ dedim. Maksimum bu. Doğru ifade, yüzde 20’ler... Başbakan söylemiyor tabii ama şimdi çok ciddi şekilde açılımda viraj almıştır. ’Vay be’ dedirtecek oranda oy kaybı olacak.” Baykal, AKP’nin yaptırdığı anketlerde CHP’nin oy oranının yüzde 26-28 oranlarında göründüğünü de belirtirken, yerel seçimlerin ardından iktidarın oy oranında başlayan düşmeye dikkat çekti.
Arınç’a yanıt
Başbakan Yardımcısı Arınç ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan söz düellosuna da değinen Baykal, “Arınç, Kılıçdaroğlu dengim değil, diyor. Yakışıksız. Hiç demokratça değil. Kendine güveniyorsan çıkar konuşursun. Dikkat ediyor musunuz Arınç’ın hangi icraatı var? Hiçbir icraatı yok, hep çıkıyor konuşuyor, ona buna laf yetiştiriyor. Polemiklerden sorumlu devlet bakanı” değerlendirmesinde bulundu.
PARTİ YÖNETİMİ DEĞİŞECEK
Baykal, kurultay takvimiyle ilgili, ilçe kongrelerinin devam ettiğini anımsatırken “Şubat sonunda il kongreleri biter, ondan sonra toplanır. Yeni tüzük kurultaydan sonra uygulanacak. Değişim olacak; hem kadrolar, hem de yönetim anlayışı açısından. Alanları belirlenmiş genel başkan yardımcıları olacak, onlar iç kabine gibi alt kadrolarını oluşturacak” dedi.VATAN | |
|