Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Kandil Dağı bir anda boşalacak [PDT®] C.tesi Ocak 16, 2010 2:23 pm | |
| Kandil Dağı bir anda boşalacakADNAN BERK OKAN HABERTÜRK TV�de yayınlanan �Basın Kulübü� isimli tartışma programında Türkiye�nin dış politikası tartışıldı. Moderatör Yiğit Bulut, konukları ise; Can Ataklı, Nazlı Ilıcak, Murat Mercan (Ak Parti milletvekili) ve Onur Öymen (CHP milletvekili) idi. Murat Mercan, PKK�nın en geç 1 yıl içinde biteceğini öngörürken; Onur Öymen ve Can Ataklı bu öngörüye şiddetle karşı çıkıyor, �nereden biliyorsun? Elinde belge ve bilgi mi var?� diye soruyorlardı. Nazlı Ilıcak ise sorgulamaktan kaçınıyor, açıkça söylemese de �İnşallah� demeye getiriyordu� *** Murat Mercan, �geleceği okuyorum� diyordu� �Geçmişteki olayların sonrasında yaşanan gelişmeleri iyi izliyorum�� Sonra da ekliyordu: �Kandil Dağı bir anda boşalacak�� Murat Mercan böylesine �umut� dolu konuştukça, Onur Öymen hırstan dudaklarını yiyor, Mercan�dan ekrana, ekrandan izleyicilere yayılan �umut dalgalarını� elinin tersiyle silip atmaya çalışıyordu� *** Onur Öymen, �Felâket haberleri vermekle mükellef� haberci gibiydi� Mercan, Türkiye�nin en ünlü solcusu Nazım Hikmet gibi, �güzel günler göreceğiz çocuklar� dedikçe, Türkiye�nin �en solcu olması gereken� partisinin Milletvekili Öymen, �gelecekte karanlıkta kalacağız çocuklar� demek istiyordu ısrarla� Mercan; �ABD, Suriye'de büyükelçilik açacak� diyerek komşularımızın küresel aktör olmasına imkân verileceğini söyleyip, geleceğe �ışık� tuttukça, Öymen ışığın önüne geçiyor; böyle bir olasılığın olmadığını anlatmaya çalışıyordu� *** Daha da öte... Murat Mercan geleceği anlatırken Onur Öymen geçmişe dönüyor; Reşadiye katliamından söz ederken gözlerine �hüzün� yükleyeceğine aksine �pırıltı� ile aydınlatıyordu bakışlarını� �İyi ki Reşadiye Katliamı oldu� demek ister gibi bakıyordu� �Türkiye Kan gölüne döndü� diyordu dudaklarındaki gülümsemeyi gizlemeye çalışarak� Türkiye�nin iç güvenlikte 121. sırada olduğunu söylerken, daha önceki yıllarda o sıranın daha da aşağılarda olduğunu hatırlatmayı aklına getirmiyordu� Hükümetin, TSK�ya emir verme iradesinin olmadığını iddia ediyor; �emredin de Kuzey Irak�ı bombalasınlar� demeye getiriyordu� Ve� Bu arada �olur a bizi dinleyen Avrupalı dostlarımız da vardır� düşüncesiyle, �Türkiye HAMAS'ın hamisi oldu� diyordu� Hükümetin �korkak� olduğunu söylüyordu� Bütün bunlardan sonra konuşmasını �terörist öldürmekle mesele çözülmez� diyerek bir bakıma �Demokratik Açılıma destek� veriyordu� Ve ben oturduğum yerde; �Madem terörist öldürmekle meselenin çözüleceğine inanmıyorsun, şimdiye kadar söylediklerin neydi?� diye kendi kendime soruyordum�[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|