Erkul, fastfood ürünlerinin çocuklar için büyük tehlike olduğunu ifade
ederek, "Türkiye'de hamburger ve kola ile tanışma yaşı 1'e indi. 13-24
aylık 4 çocuktan biri kola içerken, 24-36 ay arasında bu oran yüzde
41'e çıkıyor. Anneler çocuklarını sürekli olarak 'koşma, soğuk su içme,
hasta olursun' diye uyarıyorlar. Ama asıl tehlikeyi göz ardı ediyorlar.
Şimdi çocukların fastfoodla beslenmesine izin veren anneler, 20 yıl
sonra onların başta kalp hastalıkları olmak üzere obezite, diyabet gibi
hastalıklara yakalanmalarına sebep olacaklar" dedi.
Fastfood
kültüründen uzaklaşılması gerektiğini belirten Erkul, "Fastfood
ürünlerin lezzeti iç yağından geliyor. Bir hamburgerde bulunan iç yağı
oranı yüzde 60. O iç yağının verdiği lezzetin tadı gizli bir alışkanlık
yapıyor. Sigara gibi. Çocuk bir tane hamburger yerse, ondan sonra hep
hamburger istiyor. Çünkü ciddi bağımlılık yapan bir beslenme şekli.
Ayrıca ucuz, kolay ulaşılabilir, her an temin edilebilir. Annelerin de
kolayına geliyor, sabah kahvaltı hazırlamaktansa cebine para koyuyor
hamburger aldırıyor. Çocuk, öğlen okulda çıkan servis yemeği yerine
hamburger almayı tercih ediyor. Fastfood kültüründen uzaklaşmalı, kendi
ev yemeklerimize dönmeliyiz" diye konuştu.