insanların şerrinden korunmak için dua - şerrinden koruma duası - kötülerin şerrinden korunmak için dua - zalimin şerrinden korunmak için dua
Hayatta herkes kendi hakkına razı olmuyor. Başkasının hakkını gasbetme meylinde olanlar da vardır bu âlemde. Böyle zalim kimseler kaba kuvvetlerine güvenirler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] muhataplarının zayıflığından cesaret alır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] masum ve kimsesizliklerinden şımarırlar. Bu gibi kaba kuvvetli kimselere karşı masum adamın elinden gelen tedbirleri aldıktan sonra Allah’a sığınıp ilticada bulunması[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Peygamberimiz’in tavsiye buyurduğu duâyı okuyarak belânın önünden sapması en uygun hareket tarzıdır. Böylece inşâallah maksadı daha kolay hâsıl olur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] zalim de zulmünün karşılığını başka bir yerden alır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] lâyıkını bulur. Peygamberimiz kaba kuvvetiyle hareket eden zalime karşı şöyle duâ etmeyi tavsiye buyurmuştur: “Lâ ilâhe illâllahü’l-halîmü’l-hakîym. Sübhânallâhi Rabbi’s-semâvâti’s-seb’i ve Rabbi’l-arşi’l-azîm. Lâ ilâhe illâ ente azze câruke ve celle senâ’ük.” Baskı ve terörle muhatabını yıldırarak yalan beyânda bulundurmak isteyene karşı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Efendimiz şu duâyı da tavsiye buyurmuştur: “Raditü billâhi Rabben ve bi’l-İslâmi dînen. Ve bi-Muhammedin aleyhisselâmu Nebiyyen ve bi’l-Kur’ani Hakemen.” “Ben Allah’ı Rab[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] İslâmı din[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Muhammed Aleyhisselâm’ı da Nebî[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kur’an’ı ise bütün işlerimde hakem olarak kabûl ettim ve bunlara gönülden razı oldum. Sen bana ne söyletmek istersen iste[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu inancım asla değişmez[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu hakikat tebdil olmaz.” Hayatî tehlike olunca inancının zıddını söyleyen insana bir şey lâzım gelmez. Ama hayatî tehlikede olmayan kimse basit tehditlerle inancının zıddını söylememelidir. Bu duâyı okuyarak geçiştirmelidir.