Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Modemlerdeki Hatalar Ve Onarımı Ptsi Eyl. 13, 2010 8:12 pm | |
| Modemlerdeki Hatalar Ve Onarımı
Bağlantı Hataları Ve Çözüm Yolları ;
Hata No: 600 Hata Mesajı: An operation is pending. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Modemi kullanabilecek programları kapatın. 3- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın. Hata No: 601 Hata Mesajı: The port handle is invalid. Çözüm: 1- Denetim Masası /Modem/Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin. 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir. 3- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın. 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 602 Hata Mesajı: The port is already open. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın. 3- Modemi kullanabilecek programları kapatın. 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 603 Hata Mesajı: Caller’s buffer is too small. Çözüm: 1- Port Hızı çok düşükse karşılaşılabilir. Port Hızı yükseltin. 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Bağlantı Noktası Ayarları Bölümünde "FIFO" çok düşükse karşılaşılabilir."FIFO"yu yükseltin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 604 Hata Mesajı: Wrong information specified. Çözüm: 1- Kullanıcı Adı ve Şifre’yi yeniden yazın. 2- Yeni bir çevirmeli ağ bağlantısı oluşturun. Hata No: 605 Hata Mesajı: Cannot set port information. Çözüm: 1- Yeni bir çevirmeli ağ bağlantısı oluşturun. 2- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- İletişimi yeniden yükleyin. Hata No: 606 Hata Mesajı: The port is not connected. Çözüm: 1- Denetim Masası /Modem/Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin. 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir. 3- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın. 4- Bilgisayarı yeniden başlatın. 5- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 607 Hata Mesajı: The event is invalid. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 2- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin. 3- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 4- İletişimi yeniden yükleyin. Hata No: 608 Hata Mesajı: The device does not exist. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağdaki bağlantıda doğru modemin seçili olduğundan emin olun. 2- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin. 3- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir. 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 609 Hata Mesajı: The device type does not exist. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağdaki bağlantıda doğru modemin seçili olduğundan emin olun. 2- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin. 3- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir. 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 610 Hata Mesajı: The buffer is invalid. Çözüm: 1- Port Hızı çok düşükse karşılaşılabilir. Port Hızı yükseltin. 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Bağlantı Noktası Ayarları Bölümünde "FIFO" çok düşükse karşılaşılabilir."FIFO"yu yükseltin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 611 Hata Mesajı: The route is not available. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 3- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin. 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 5- İletişimi yeniden yükleyin. Hata No: 612 Hata Mesajı: The route is not allocated. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 3- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin. 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 5- İletişimi yeniden yükleyin. Geri Hata No: 613 Hata Mesajı: Invalid compression specified. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "&K3" yazmak problemi çözebilir. (Alternarif olarak "&K0"ı deneyin) 3- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 614 Hata Mesajı: Out of buffers. Çözüm: 1- Port Hızı çok düşükse karşılaşılabilir. Port Hızı yükseltin. 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Bağlantı Noktası Ayarları Bölümünde "FIFO" çok düşükse karşılaşılabilir."FIFO"yu yükseltin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 615 Hata Mesajı: The port was not found. Çözüm: 1- Denetim Masası /Modem/Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin. 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak "ATZ" yazmak problemi çözebilir. 3- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın. 4- Bilgisayarı yeniden başlatın. 5- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 616 Hata Mesajı: An asynchronous request is pending. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Ctrl + Alt + Del ile problem çıkardığını düşündüğünüz programın görevini sonlandırın. 3- O Programı Uninstall edin. Hata No: 617 Hata Mesajı: The port or device is already disconnecting. Çözüm: 1- Modemin bağlantıyı tamamen kesmesini bekleyin. 2- Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Hata No: 618 Hata Mesajı: The port is not open. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın. 3- Modemi kullanabilecek programları kapatın. Hata No: 619 Hata Mesajı: The port is disconnected. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın. 3- Modemi kullanabilecek programları kapatın. Hata No: 620 Hata Mesajı: There are no endpoints. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 3- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 4- İletişimi yeniden yükleyin. Hata No: 621 Hata Mesajı: Cannot open the phone book file. Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. Hata No: 622 Hata Mesajı: Cannot load the phone book file. Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. Hata No: 623 Hata Mesajı: Cannot find the phone book entry. Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. Hata No: 624 Hata Mesajı: Cannot write the phone book file. Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. Hata No: 625 Hata Mesajı: Invalid information found in the phone book. Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. Hata No: 626 Hata Mesajı: Cannot load a string. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak yazdığınızı silin. Hata No: 627 Hata Mesajı: Cannot find key. Çözüm: 1- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. Hata No: 628 Hata Mesajı: The port was disconnected. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 3- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin. 4- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin. Hata No: 629 Hata Mesajı: The port was disconnected by the remote machine. Çözüm: 1- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 2- Bağlanmak için kullan bölümünde Microsoft VPN Bağdaştırıcısı seçili ise kaldırın. 3- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin. 4- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 5- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 6- Modemin Sürücü Dosyalarını yenilerek modemi yeniden kurun. Hata No: 630 Hata Mesajı: The port was disconnected due to hardware failure. Çözüm: 1- Denetim Masası /Modem/Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin. Yanlış girilmiş string bu hataya neden olabilir. 2- Bilgisayarı yeniden başlatın. 3- Çevirmeli Ağ bağlantısının kullandığı modemin doğru modem oldup olmadığını kontroledin. 4- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin. 5- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Bağlantı Noktası Ayarları Bölümünde "FIFO" çok düşükse karşılaşılabilir."FIFO"yu yükseltin. 6- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 631 Hata Mesajı: The port was disconnected by the user. Çözüm: 1- Alan Kodu ve Arama Özelliklerini Kullan’ı seçili durumdan çıkartın. Kullanılması gereken, hat almak için gerek yada alan kodu olan rakamlar telefon numarası bölümünde bulunmalı. 2- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 3- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. Hata No: 632 Hata Mesajı: The structure size is incorrect. Çözüm: Hata No: 633 Hata Mesajı: The port is already in use or is not configured for Remote Access dialout. Çözüm: 1- Bilgisayarı yeniden başlatın. 2- Ctrl + Alt + Del ile RNAAPP çalışıyor ise görevini sonlandırın. 3- Modemi kullanabilecek programları kapatın. 4- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 5- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 6- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. Hata No: 634 Hata Mesajı: Cannot register your computer on the remote network. Çözüm: 1- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin. 2- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın. Hata No: 635 Hata Mesajı: Unknown error. Çözüm: 1- Denetim Masasi /Ağ bileşenlerini kontrol edin. 2- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 3- Denetim Masası /Modem /Tanı sekmesinde "Daha Fazla Bilgi" bölümünde "ATI" karakterlerini görebiliyormuyuz kontrol edin. 4- Gerekirse Yuarıdakilerin Hepsini Yeniden Yükleyin. Hata No: 636 Hata Mesajı: The wrong device is attached to the port. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ bağlantısının kullandığı modemin doğru modem oldup olmadığını kontroledin. 2- Modemi yeniden Windows’a tanıtın. Hata No: 637 Hata Mesajı: The string could not be converted. Çözüm: Hata No: 638 Hata Mesajı: The request has timed out. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 3- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 5- İletişimi yeniden yükleyin. 6- Bağlantı olmazsa aramayı kesme süresini kontrol edin. 7- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin. Hata No: 639 Hata Mesajı: No asynchronous net available. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 5- İletişimi yeniden yükleyin. 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın. Hata No: 640 Hata Mesajı: A NetBIOS error has occurred. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 5- İletişimi yeniden yükleyin. 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın. Hata No: 641 Hata Mesajı: The server cannot allocate NetBIOS resources needed to support the client. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 5- İletişimi yeniden yükleyin. 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın. Hata No: 642 Hata Mesajı: One of your NetBIOS names is already registered on the remote network. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 5- İletişimi yeniden yükleyin. 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın. Hata No: 643 Hata Mesajı: A network adapter at the server failed. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 5- İletişimi yeniden yükleyin. 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın. Hata No: 644 Hata Mesajı: You will not receive network message popups. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Denetim Masası /Ağ Ayarlarını kontrol edin. 3- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 4- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 5- İletişimi yeniden yükleyin. 6- Network Hatası olma ihtimali için Network Uzmanınıza ulaşın. Hata No: 645 Hata Mesajı: Internal authentication error. Çözüm: 1- Çevirmeli Ağ ayarlarını kontroledin. 2- Çevirmeli Ağı yeniden kurun. 3- Yeni bir Çevirmeli Ağ bağlantısı yaratın. 4- VPN yi kaldırın. 5- Çevirmeli Bağdağtırıcı ve TCP /IP yi yeniden yükleyin. 6- İletişimi yeniden yükleyin. 7- Denetim Masası /Modem /Özellikler /Bağlantı /Gelişmiş sekmesinde "Diğer Ayarlar" bölümüne "Init String" olarak modeme uygun init stringi girin. 8- Eğer bir PCMCIA kart modem kullanılıyorsa, bu modemi baska bir slota takmayı deneyin. | |
|