hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Haşıl

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Nydromin
Meraklı
Meraklı
Nydromin


Giriş Tarihi : 05/07/10
Yer : Çekimi Ne Demek Yaw :D
Mesajlar : 322
Rep Puanı : 330
Rep Gücü : 1084
Haşıl 2duy3hj

Haşıl Empty
MesajKonu: Haşıl   Haşıl EmptyPtsi Tem. 05, 2010 5:01 pm

MALZEMELER
3 su bardağı haşıllık buğday (yani çok ince çekilmiş, dövülmüş adeta ince bulgur taneleri şekline getirilmiş aşurelik buğdaya haşıl veya haşıllık buğday denir)
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin
1 su bardağı ayran (sarımsaklı veya sarımsaksız)
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin

HAZIRLANIŞI
Haşıllık buğdayı yıkadıktan sonra süzdürelim. Bir tencereye alıp, üstünü örtecek kadar su ilave edip, tuzunu da ekleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sonra geniş bir servis tabağına pişen haşılı alalım. Bir kaşık yardımıyla haşılın ortasını açarak arzuya göre sarmısaklı veya sarmısaksız ayranı dökelim. Üzerine de iki kaşık erimiş ve kızdırılmış yağı gezdirip, sıcakken servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Haşıl
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: