Çayın faydaları ve zararları üzerine açıklamalarda bulunan ABD’li
uzmanlar çayın, rengiyle göze, kokusuyla burna, şekerini karıştırırken
kulağa, sıcaklığıyla tene, tadıyla ise dile iyi geldiğini söyledi. Çayın
faydaları şöyle sıralandı: "Saçı şampuanla yıkadıktan sonra, son su
olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın.
AYAK KOKUSUNA BİRE BİR
Ayağınız kokuyorsa, ılık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve
her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun.10 günde koku diye bir şey
kalmayacaktır. Cildiniz yağlıysa banyodan çıkmadan bir çaydanlık çay ile
teninizi ovuşturun, balsam vazifesi görür. Eliniz balık ya da soğan
kokuyorsa, elinizi demli çayla yıkayın. Uzmanlar, ''Şişmanlar, kalp,
sinir, mide ve karaciğer hastaları, romatizma ve nikristen şikayet
edenler, böbreklerinde kum veya taş olanlar, yüksek tansiyondan
yakınanlar, üremi veya albüminüri olanlar, mümkün olduğu kadar az çay
içmeliler" uyarısında bulundu. Çay içenler ile çay içmeyenler arasında,
kalp krizi sonrası ölüm oranları da araştırıldı. Çay tüketimi fazla
olanlarda, çay tüketmeyenlere oranla yüzde 44 daha az kalp krizi nedenli
ölüm görülüyor. Bir haftada 14 bardaktan daha az çay tüketenler ise,
hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 28 daha az kalp krizi sonucunda ölümle
karşılaşıyorlar.
Yazar & Kaynak: Bugün