Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: TANJU OKAN ( 1938 - 1996 ) Hayatı Eserleri Paz Mayıs 23, 2010 3:56 am | |
| TANJU OKAN 1938 yılında dünyaya geldi. Balıkesir Lisesinden mezun olduktan sonra Italya`ya giden san eğitimi aldı. Profesyonel müzik yaşamına 1961 yilında Ankara`da başladı. Ertesi yıl Istanbul`a yerleşti ve Müfit Kiper Orkestrası`nda solist olarak çalışmaya başladı. 1963 yılında Amerika da konserler verdi. Tanju Okan , Milli Orkestra`yla birlikte Türkiye`yi , Balkan Müzik Festivali` nde temsil etti. Ilk evliliğini yirmi dokuz yaşında Nur Erbay`la yaptı. Sekiz ay süren bu birliktelikten Tansu adında bir oğlu oldu. 1964 yılında Ibibikler Öter Ötmez Ordayım adini taşıyan ilk kırkbeşliğini cıkardı. Fransız Barclay firmasıyla dört plak calışması yapan Okan, Hasret adlı çalışmasıyla geniş kitlelerce tanındı. Hasret Bu akşam çok efkarlıyım kalbim neden kan ağlıyor bunu bir bilsen sevgilim Güneş solgun gündüz gece içimde sen bir bilmece ızdırabı Heceliyor Sensin yalnız sensiz içim göz yaşlarım yağmur gibi Yanağımı ıslatıyor Kollarım bekliyor seni öpsem öpsem ellerini yinede sana Hasretim Dudaklarımda bir ateş avuçlarımda alevsin Sensiz yalnız sensiz içim ilahımsın sevgilimsin Sen benim her şeyimsin Hayatım anlamsız şimdi sendin bana neşe veren seviyorum Sevdim diye Sen benim sıcak güneşim güzel tatlı tek eşimdin kara Sevdam sevgilim Unutamam asla seni her gün anıyorum yasla seni ne olursun Dön dön bana Kollarım bekliyor seni öpsem öpsem ellerini yinede sana Hasretim Dudaklarımda bir ateş avuçlarımda alevsin Sensiz yalnız sensiz içim ilahımsın sevgilimsin Sen benim her şeyimsin Güneş solgun gündüz gece içimde sen bir bilmece ızdırabı Heceliyor Sensin yalnız sensiz içim göz yaşlarım yağmur gibi Yanağımı ıslatıyor Ardından görkemli sesiyle yorumladığı Kadınım, Bir Falcı Vardı, Ayyas, Öyle Şarhoş Olsam Ki, Kemancı, Bu benim Halkım, Dostlarım, Dostlarım Dudaklarım kurudu aşk ateşiyle, Bir damla su verecek o pınar nerede ? gözlerim bir noktada dalgın soruyor Yıllardır dost bildiğim sevgilim nerede ? Benim en iyi dostum içkim sigaram Onlarda terk ederdi olmasa param, Canım kadar yakınım el oldu şimdi Dünyada dost denilen kelime yalan Her akşam efkar basar garip gönlümü İçerken kadehleri kırasım gelir Suskun dudaklarımda sessiz bir şarkı Ah ettikçe içimden bir alev gelir Nerde bana sevgiyle uzanan eller ? Nerde bana söylenen o tatlı sözler Büsbütün inançlarım yıkıldı bir bir Bomboş kaldı dostluğa uzanan eller Benim en iyi dostum içkim sigaram Onlarda terk ederdi olmasa param Canım kadar yakınım el oldu şimdi Dünyada dost denilen kelime yalan Yıldönümü ve Kaderim gibi bir çok parcasıyla şöhret buldu. 1975 yılında Bütün Şarkılarım albümünü çıkardı. 1980 yılında Garo Mafyan, Melih Kibar, Bora Ayanoğlu destekli Yorgunum albümü cıkar Kent firmasından. Hem Kent in, hem de Melih Kibar in en sıkı dönemleridir. Bu nedenle masraftan kacınmadan, çok derli toplu kadrolarla yapılır bu albüm. 1995 yılında Mars Müzik ten çıkan Işte Tanju Okan 95. oldu. Yılların sırtına yüklediği yorgunluğa rağmen Basak Baser ve Reha Erdir in söz ve müziğini yazdığı Yağmurla Gelen Düşler, Artık Yoruldum, Mavi Gözler, Sevdiğimi Söyle , Bil Ki, Sensiz Esen Rüzgarlar, Kalbi Kırık Serseri, Anılarım, Bir Zamanlar ve Son Güller adlı şarkıları seslendirdi. 22 Nisan 1995`ta aşırı kilo kaybı ve kalp yetmezliği şikayeti ile hastaneye kaldırılan Tanju Okan`a siroz teşhisi kondu ve bundan sonra acılı günleri başladı. Ve yaklaşık bir yıl sonra, 23 Mayıs 1996 Tarihinde vefat etti. [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kendisini Saygı Ile Anıyoruz Neden Sacların Beyazlanmış Arkadaş Neden saçların beyazlanmış arkadaş Sana da benim gibi çektiren mi var Görüyorum ki her gün meyhanedesin Yaşamaya küstürüp içtiren mi var Bir zamanlar ben de deli gibi sevdim O bana dert ben ona mutluluk verdim Yıllardır soruyorum bu soruyu kendime Bilmem ki bu dünyaya ben niye geldim. Katlanmayı bilmeyen aşkı çekemez Aşka mahkum edilen garip gülemez Bende yanmışım senin gibi arkadaş Dünyanın derdi bitmez böyle arkadaş Bir zamanlar ben de deli gib sevdim O bana dert ben ona mutluluk verdim Yıllardır soruyorum bu soruyu kendime Bilmem ki bu dünyaya ben niye geldim -http://www.izlesene.com/video/muzik-tanju-okan-neden-saclarin-beyazlamis/1919237- Deniz ve mehtap Deniz ve mehtap sordular seni neredesin ?nasıl derim terk etti,bırakıp beni gitti,anladılar ki aşkımız bitti… alay ettiler benle hep,sen oldun bunlara bak sebep,mehtap dedi: "gördüm ah onu,belinde erkek kolu" deniz güldü halime,bir avuç su verdi elime,"biterse gözyaşın al" dedi,"doldur tekrar yerine" rüzgar ve martı sordular seni neredesin ?nasıl derim terketti,bırakıp beni gitti,anladılar ki aşkımız bitti… alay ettiler benle hep,sen oldun bunlara bak sebep,martı dedi: "gördüm ah onu,belinde erkek kolu" rüzgar güldü halime,dedi: "gidelim düş önüme",gidemem dinle martıları,bitmiyor alayları… -http://www.portakal.tv/muzik-dinle/101761.html-
Tanju Okan | |
|