5 tavuk budu
1/2 bayat ekmek içi
2-3 diş sarımsak
2 bardak süt
150
gram ceviz
tereyağı
kırmızı biber
1 soğan
1 havuç
1
defne yaprağı
tane karabiber
tuz
Yapılışı Tavuk butlarını
temizleyip yıkayın. Ayıklanmış soğan, kazınıp yıkanmış havuç, defne
yaprağı ve tane karabiberlerle birlikte bir tencereye alın. Yeterince
tuz ve su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sosu için ekmek
içi, sütü, dövülmüş ceviz ve sarımsağı karıştırın. Butları didikleyerek
bir kaba alın. Üzerine sıcak sostan gezdirin. Tereyağını kaçük bir
tavada kızdırın. içine kırmızı biber katın. Birkaç kere karıştırın.
Tavuğun üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Daha hafif olması
için dilerseniz tavuk budu yerine bütün tavuk da kullanabilirsiniz. Sos
için mutfak robotu kullanırsanız daha pratik olur ancak cevizleri fazla
inceltmemeye özen gösterin.