hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Lokma Poğaça

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Lokma Poğaça 2duy3hj

Lokma Poğaça Empty
MesajKonu: Lokma Poğaça   Lokma Poğaça EmptyPtsi Nis. 26, 2010 10:13 am

MAZEMELER:

1 Su bardagi süt.
1 Su Bardagi sicak su.
2 Yumurta.(1 Tanesi pogacanin üzerine sürmek icin)
1 Küp yas maya.
1 Küp kesme seker.
1 Cay bardagi siviyag.
Arzua göre tuz.
Aldigi kadar un


HARCI ICIN:

400gr.Beyaz peynir.
1 Demet maydonoz.


HAZIRLANISI:

Hamur icin süt,sicak su,siviyagi yogurma kabina alin.mayayi elinizle
ufalayarak eritin.Yumurta,seker ve tuzu ilave edin.Aldigi kadar un
katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurup,kabarmasi icin
dinlendirin.

Harci icin maydonozu incecik dograyin peynirle harmanlayin.Köseye
birakin.

Mayalanmis hamurdan büyükce bezeler kopararak,merdaneyle büyükce cok
ince olmayacak kalinlikta yufka acin.Yine acacaginiz zemini ve elinizi
hafifce sivi yagla yaglayarak hamuru aciyoruz,un kullanmiyoruz.Üzerine
peynirli harctan uzunlamasina serip rulo seklinde yuvarlayin.4-5 cm
araliklarla kesip firin tepsisine yagli kagit sererek dizin.

Bütün hamuru bu sekilde hazirlayarak,lokma pogacalari tepsiye alinca
üzerine bir yumurta sarisina,bir tatli kasigi siviyag katip cirparak
sürün.200 derecede kizarana kadar firinlayin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Lokma Poğaça
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Naneli Poğaça
» Peynirli Zeytinli Poğaça
» Peynirli Zeytinli Poğaça

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: