MAZEMELER:
1 Su bardagi süt.
1 Su Bardagi sicak su.
2 Yumurta.(1 Tanesi pogacanin üzerine sürmek icin)
1 Küp yas maya.
1 Küp kesme seker.
1 Cay bardagi siviyag.
Arzua göre tuz.
Aldigi kadar un
HARCI ICIN:
400gr.Beyaz peynir.
1 Demet maydonoz.
HAZIRLANISI:
Hamur icin süt,sicak su,siviyagi yogurma kabina alin.mayayi elinizle
ufalayarak eritin.Yumurta,seker ve tuzu ilave edin.Aldigi kadar un
katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurup,kabarmasi icin
dinlendirin.
Harci icin maydonozu incecik dograyin peynirle harmanlayin.Köseye
birakin.
Mayalanmis hamurdan büyükce bezeler kopararak,merdaneyle büyükce cok
ince olmayacak kalinlikta yufka acin.Yine acacaginiz zemini ve elinizi
hafifce sivi yagla yaglayarak hamuru aciyoruz,un kullanmiyoruz.Üzerine
peynirli harctan uzunlamasina serip rulo seklinde yuvarlayin.4-5 cm
araliklarla kesip firin tepsisine yagli kagit sererek dizin.
Bütün hamuru bu sekilde hazirlayarak,lokma pogacalari tepsiye alinca
üzerine bir yumurta sarisina,bir tatli kasigi siviyag katip cirparak
sürün.200 derecede kizarana kadar firinlayin.