Tarife ait bilgiler
Yemek : Ağlayan kek
Tür : Kekler - Pastalar
Mutfak
: Türk mutfağı
Süre :
Zorluk :
MALZEMELER
4
yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2
çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı
süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı
un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Keki
için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve
kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En
son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye
bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak
kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra
soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi
üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin
üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise
yapabilirsiniz.