hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Elmalı Şarlot

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Elmalı Şarlot 2duy3hj

Elmalı Şarlot Empty
MesajKonu: Elmalı Şarlot   Elmalı Şarlot EmptyPerş. Şub. 25, 2010 3:28 pm

Malzemeler

Malzeme (6 kişilik):

1 kg. yeşil elma[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
1/4 su bardağı su[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
100 gr. toz şeker[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
75 gr. margarin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 500-700 gr. tost ekmeği (dilimlenmiş ve dilimlerin kenarları alınmış).


Tarifi

Önce koyu bir komposto hazırlayın. Bunun için elmaların kabuklarını soyup çekirdekli göbek kısımlarını çıkarttıktan sonra[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] elmaların büyüklüklerine göre[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 4-5 kaim dilime ayırın. Elma dilimlerini büyükçe bir tencereye koyup üstlerine suyu ekledikten sonra[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tencerenin ağzı kapalı olarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
10 dakika orta ateşte kaynatın. 10 dakika sonra tencereyi ateşten alıp
kapağını açın. Şekeri katıp tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir şarlot
kalıbının {yoksa yeterince derin ve kenarları oluklu olmayan bir pasta
kalıbı ya da sufle kalıbı da kullanılabilir) iç yüzeyini margarinin bir
kısmıyla iyice yağlayın.

Ekmek dilimlerinin üçte birini üçgen biçiminde kesip tamamını bir fırın tepsisine dizerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 4-5 dakika[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] her iki yanlarım da kızartın.
Üçgen dilimlerin yeteri kadarını[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
bir yüzlerini kalan margarinin bir kısmı ile yağlayıp yağlı yüzleri
kalıbın içine gelecek ve hafifçe birbirinin üzerine binecek biçimde
kalıbın dibine yerleştirin.

Kalıbın yan kenarlarım da aynı biçimde dikdörtgen ekmek dilimleri ile kaplayın.
Ortadaki boşluğa[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hazırlamış olduğunuz kompostoyu boşaltıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
üstünü kalan üçgen ekmek dilimleri ile kapatın. Bu iş için kullanılacak
üçgen ekmek dilimleri de diğerleri gibi margarinle yağlanmış ve yağlı
yüzleri kalıbın içine gelecek ve hafifçe birbirinin üzerine binecek
biçimde olmalıdır.

Kalıbı orta hararetteki fırına sürüp 30-40 dakika[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ekmekler altın sarısı olana kadar pişirin.

Kalıbı fırından alıp bir kenara bırakın. Son ânda[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
şarlotu kalıptan çıkartarak ılık veya soğuk olarak yanında krema veya
marmelatla servis edin. Şefin tavsiyesi: Ekmek dilimlerinin birbirinin
üstüne binmesine dikkat etmek gerekir. Çünkü ekmek pişince nemini
kaybedip çekeceği için[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] komposto[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
arada oluşacak boşluklardan akıp tatlının görünümünü bozar. Üçgen
ekmekleri elde etmek içinse kenarları alınmış tost ekmeği dilimlerini
ortadan ikiye kesmek yeterlidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Elmalı Şarlot
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: