4 su bardağı un (un miktarı az gelirse bir miktar daha un ekleyebilirsiniz) 2 türk kahvesi fincanı zeytinyağ 3 türk kahvesi fincanı yoğurt 1 adet yumurta (beyazı sarısı ayrıcalak) 1/2 limonun suyu 1/2 çay kaşığı tuz (peynirin tuz oranına göre ayarlanmalı) 1 paket kabartma tozu 150 gr beyaz peynir 1/2 demet maydanoz
Yapılışı: Öncelikle beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Eğer peynirlerin daha iri olmasını istiyorsanız[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir bıçakla ufak ufak kesebilirsiniz. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın. Hamur malzemesi için unu (önce 4 su bardağı un eleyin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hamur toparlanmazsa daha sonra bir miktar un ekleyebilirsiniz) ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. İçine sıvıyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yoğurdu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] limon suyunu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yumurta akını ve tuzu ekleyin. Hamuru yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kolay toparlanan bir hamur olacak. Hamur hazır olduktan sonra kıyılmış maydanozu ve beyaz peyniri ekleyin. Hepsi karışana kadar yoğurun. Hamurdan cevizden biraz irice parçalar kopararak yuvarlak şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180 Cde üzerleri kızarana kadar pişirin.