Malzemeler : 2 Su B. Un 1 Çay B. Süt Yarım Çay B. Sıvıyağ 1 Yumurta 2 Çorba K. Sirke 1 Fiske Tuz
Açmak İçin: Nişasta
Üzeri İçin: Antep Fıstığı 100 Gr. Tereyağı Yarım Çay B. Sıvıyağ
Şerbeti İçin: 3 Su B. Toz Şeker 2[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]5 Su B Su 1 Dilim Limon
Hazırlanışı Bir kabın içinde un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] süt[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yağ[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yumurta[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sirke ve tuz karıştırılır. iyice yoğrulur. hamur 8 beze halinde bölünür. Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır.
Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır. Ardından ikiye bölünür. (Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz.) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur.
Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır. Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur. Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir.