Bazı kasapların mezbahalardan kilosu 2[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]5-3 liradan aldıkları [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ciğeri saran ince tabakalı “Bahar Eti”ni kıymada kullanarak fiyatı düşürdükleri bildirildi.
Son aylarda et fiyatlarının aşırı yükselmesi nedeniyle kıymanın
kilogram fiyatı 20 ile 25 lira arasında alıcı buluyor.Fiyatların bu
noktaya ulaşması yüzünden birçok dar gelirli vatandaş
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] daha ucuza satılan
hazır kıymalara talep gösteriyor. Birçok kasapta hazır kıymanın kilosu 10 liradan bile alınabiliyor.
Kasaplar
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu fiyatı farklı yöntemlerle düşürüyor. Birçok kasap
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kıymanın içine sakatat
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kafa eti
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tavuk eti gibi ürünler katarken bazıları da “bahar eti” ile maliyetlerini düşürüyor.
Ciğeri saran ince tabakalı et olan “bahar eti”
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] mezbahalarda kilosu 2
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]5-3 liradan satılıyor. Kanlı ve oldukça kırmızı olan “bahar eti”
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu özelliğiyle kıymaya istenen ve beklenen rengi verebiliyor.
Hayvanların en kalitesiz bölümü olan “bahar eti”
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kıymada fiyatları büyük ölçüde düşürebiliyor. Öyle ki
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] birer kilogram kaburgadan alınmış kırmızı et ve bahar eti karşımından elde edilecek kıymanın kilogram maliyeti
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 11-12 lira arasında olabiliyor. Buna sakatat ve kafa eti de eklendiğinde maliyet
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] daha da inebiliyor.
Türkiye Kasaplar
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Yardımcısı Muhsin Yıldız
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kasapların kemikli kırmızı eti kilosu 16 liradan kestirdiğini söyledi. Bunun yüzde 25'inin kemiğe ayrıldığını ifade eden Yıldız
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] şunları kaydetti:
“Sonuçta kemiksiz dana etinin kilogram maliyeti 20 lira oluyor. Bu
şartlar altında en ucuz kıymanın 20 lira olması gerekiyor. Bazı kasaplar
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çok daha ucuza hazır kıyma satıyor. Vatandaşları
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hazır kıyma almamaları konusunda uyarıyoruz. İçinde ne olduğu bilinmeyen kıymalar
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ne kadar ucuza olursa olsun alınmamalıdır. Birçok kasap
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çeşitli yöntemlerle kıymanın fiyatını yarı yarıya düşürüyor ve haksız kazanç elde edebiliyor. Bu tür kıymalar
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sağlık açısından da büyük risk.”