Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Delikanlı Adam Bilgisayarı Nasıl Kullanır? C.tesi Şub. 06, 2010 3:39 pm | |
| Konuya Başlamadan Önce ; *Bu Konu Alıntıdır.
*Daha Önce Verilmiş Olabilir Ama Görmeyenler İçin Veriyorum *O Kadar Paylaşıyoruz Sende 5sn Verip Bi Teşekkürü Çok Görme *Beğendiyseniz Teraziyi "Teğet" Geçmeyelim * Silmek istediği bir dosyayı Shift+Del kombinasyonu ile siler, geri dönüşüm kutusu kullanmaz, tükürdüğünü yalamaz. * Windows gezgini kullanmaz, aradığı dosyayı anında bulur. * IP'sini gizlemez. * Windows XPde bir hata olduğunda hata raporu göndermez, ispiyonculuk yapmaz, hoşgörülüdür. * MS Office yardımcısını da diğer yazılımların Yardım menülerini kullanmaz. * Bilgisayarcı kültürüne saygı gösterir. "Tek rakibim AMD", "Rahmetli de X386'ydı", "Bir sana hasretim bir de 3Ghz CPU hızına", "Windows'un ustasıyım, Linux'ın hastasıyım" gibi sözleri ağzından düşürmez. * IMAC gibi renkli, cicili bicili bilgisayar kullanmaz. * Görev zamanlayıcı kullanmaz, kafasına estiğinde defrag yapar. * İnternette sörf yapmaz, olsa olsa tavla oynar. * Antivirüsle, spyware ile uğraşmaz. Gerekirse format basar. * Multimedya klavye kullanmaz. * Laptopun dokunmatik faresini kullanmaz, normal fare takar. * Işıklı-janjanlı kasa kullanmaz. * Ekran koruyucu kullanmaz. * Overclock yapamıyorum diye ağlamaz. * Sistemi eski de olsa onu hor görmez, sahip çıkar. * "Bilmiyordum yanlış yaptım PC bozuldu" demez. "Sinirlendim vurdum tekmeyi, bozuldu" der. * Markalı PC almaz, kendi PC'sini kendi toplar. * AMD 3000+'ı 2.6Ghz'e overclock ederken yanan işlemcisini servise götürdüğünde adam gibi doğruyu söyler, "abi açtım çalışmadı" demez. "Ne biçim işlemci bu, adam gibi overclock yapılmıyor" der. * Bilgisayar ayarlarını kurcalamaktan kaçınmaz. Gerekirse bozar ama yine de kurcalar. * Sınır tanımaz! ADSL limiti 3GB ise 2.9'da durmaz, sörfe devam eder. * Hızlı yazayım derken yaptığı yazım yanlışlarını silmekle uğraşmaz, hemen Enter'a basıp gönderir. * Sabit diskden, fandan, CPU'dan çıkan seslerle huzur bulur. * Fedakar olur, yaz sıcağında kendisi boncuk boncuk terlese bile vantilatörü kasadan içeri doğru tutar. * Mouse kullanmaz, klavyedeki hünerlerini her yerde gösterir. * XP'sini Windows klasik temasıyla kullanır. Şekerci dükkanı gibi kullanmaz. * Dial-up'ında "save password" demez, tüm şifrelerini hatırlar hepsi de farklıdır. * My Pictures veya My Music klasörlerini kullanmaz, aksine siler. * USB'den kahve ısıtıcı kullanır. Mutfağa gitmez. Kahvesini yudumlarken kullandığı ICQ'sunda yazışacak birini bulursa, klavyeyi on parmak kullanmak için kahve tutacağı olarak DVD-ROM'unu kullanır. * Boş USB yuvası bırakmaz hepsini doldurur. * Gecenin bi vakti bile olsa bilgisayar başında atletle şortla oturmaz. * İşlem yapıyor ikonu olarak kum saati yoktur. Tesbih çeken, volta atan Kadir İnanır bakışlı insan modeli vardır. * Yazılımların LITE sürümlerini kullanmaz. * Ctrl+Alt+Delete ile uğraşmaz direkt reset atar. * Sevdiği kızın adını ağaca değil, monitöre kazır. * Ayna önünde değil, web cam yardımıyla monitör önünde tıraş olur. * 128 MB USB bellek taşımaz, babalar gibi 80 GB sabit disk taşır. * QuickFormat atmaz. * Yamasını kendi yapar, internette yama aramaz. * Bulduğu Windows açıklarını kendi kapatır. * Sistemini power tuşuyla değil anakartın üzerinden kısa devre yaptırarak açar. * Disket sürücüsünden vazgeçmez. * Evinde evcil hayvan yerine virüs besler. * Tıklamaz "basar". * Pencereleri ve bilgisayarı fareyle kapatmaz, Alt+F4 kullanır. * Renkli, cicili bicili Windows Media Player arayüzü yerine, siyah arayüzlü Winamp kullanır. * Uzaktan yardım kullanmaz, hatalı bilgisayar nerdeyse oraya gider. * Beta program kullanmaz. * Optik sürücüyü asla tuşuyla kapatmaz, eliyle iter. * IE'nin verdiği hatalara sinir olmaz onu bağrına basar yine kullanır. * Klavye bozulduğunda çöpe atmaz oturur can yoldaşını tamir eder... | |
|