hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır 2duy3hj

Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır Empty
MesajKonu: Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır   Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır EmptyPerş. Şub. 04, 2010 4:35 pm

Hamuru için;

* Yarım kg un
* 600 ml su
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 adet yaş maya

Harcı için;

* 2 su bardağı fıstık veya ceviz içi
* 1 çorba kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı gül suyu
* Şerbeti için;
* 3 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
* 1/2 limon suyu
* Kızartmak için;
* 1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı :

* Öncelikle unun ortasını açın ve maya[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] su ile kabartma tozunu katın ve yoğurunuz.
* Daha sonra bu bulamaç hamur ile tavaya kepçe şeklinde krep gibi dökün
ve kepçe arkası ile birlikte hafifçe yayınız. Bunun çapı on santim
kadar olsun.
* sonrasında ise dört milimlik küçük pideler biçiminde kadayıfı elde
edin ve ceviz içini bi kenarda kavurunuz. Biraz tarçın ile gül suyunuda
katın ve kadayıfların arasına bu ceviz içini koyun ve katlayın.
* Parmaklarınız ile hamuru bastırın ve iyice yapışmasını sağlayınız. Bu
yarım daire şeklindeki hamurlarınızı yağda kızartınız ve şerbetin içine
atın bunları sonra çektikten sonrasında tabaklarda servis yapınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Milföy Hamuru ile Mini Pasta Pratik Yemek TarifLeri
» Tepside Yufkalı Kadayıf
» Tepside Yufkalı Kadayıf
» Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf
» CS WallHack Nasıl Yapılır?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: