Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Şam İşi Tatlısı - Tatlı Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:57 am | |
| Şam İşi Tatlısı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Şam İşi Tatlısı MalzemelerKeki için;
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1,5 Su Bardağı İrmik
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Şerbeti için;
- 3 Su Bardağı Şeker
- 2,5 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
- Tüm kek malzemelerini derin bir kapta karıştırın, yoğun kıvamlı
bir kek hamuru elde edin. Dikdörgen bir mini fırın tepsisini veya yuvarlak bir fırın kabını (ben 26 cm.lik cam tart kalıbı kullanıyorum) sıvıyağ ile yağlayın ve bir tatlı kaşığı kadar toz şekeri serpiştirin. Kek harcını kaba dökün ve kaşıkla eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Üzerine kabukları soyulmuş bademleri hafifçe bastırarak yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış olan fırında 40-45 dk. üzeri iyice turuncu olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
- Keki fırına verdikten 15-20 dk. sonra, şerbeti hazırlamaya
başlayın. Bir tencerede, suyu ve şekeri, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, limon suyunu ekleyin ve 1-2 dk. kaynatıp altını kapatın.
- Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sıcak şerbeti kepçe ile yavaş
yavaş yedirin. Üzerini kapatarak, 3-4 saat yada bir gün bekletin ve sonra servis yapın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|