Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:56 am | |
| Sütlaç Tarifi [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Sütlaç Tarifi Malzemeler
- 1 Lt. Süt
- 1 Çay Bardağı Pirinç
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
Yapılışı
- Pirinci yıkayıp süzün ve 2 su bardağı su ile orta ateşte
haşlayın. Pirinçler tam haşlanmadan suyunu çekerse çok az daha kaynar su ekleyin.
- Haşlanmış pirincin üzerine sütü ekleyin ve arada karıştırarak, orta
ateşte 15-20 dk. pişirin. Bu aşamadaki en önemli kısım kıvamı tutturmak. Karışımın kıvamı muhallebiden biraz daha sıvı olmalı, yani ne ayran kıvamında nede puding kıvamında olmalı. Koyu bir salep kıvamında da diyebiliriz. Bu aşamada gözünüze çok sulu görünürse, 1 yemek kaşığı nişastayı, bir kasede çok az ılık su ile bulamaç haline getirip karışıma ekleyebilirsiniz.
- Sütlaç 15-20 dk. sonunda istenilen kıvama gelince, şekeri ekleyin
ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. (Öncelikle bir su bardağı şeker ekleyip, gerisini azar azar damak zevkinize göre eklemenizide öneririm) Şeker eridikten sonra, 5 dk. kadar kısık ateşte kaynatın ve ocağın altını kapatır kapatmaz sıcak sıcak kaselere doldurun.
- Sütlaç biraz ılınınca, üzerine tarçın serpin ve tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat dinlendirip servis yapın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]& Başta fotoğrafı çeken eşim olmak üzere, ilk fotoğrafı gören herkes "salep gibi duruyor" dediği için yukarıdaki fotoğrafı da eklemek istedim ve her iki fotoğrafı da çok sevdiğim için "bir kaseye koy süsle, yeniden çekelim" tekliflerini de kabul etmedim Servis Önerisi;& Eğer aromalı lezzetleri seviyorsanız, sütlacı yaparken içine 1 portakalın kabuğunu (rendenin ince tarafıyla) rendeleyin, inanılmaz bir lezzet oluyor bana göre. | |
|