hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri 2duy3hj

Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri Empty
MesajKonu: Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri   Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri EmptyPaz Ocak 31, 2010 8:56 am

Sütlaç Tarifi


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sütlaç Tarifi
Malzemeler


  • 1 Lt. Süt
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
Yapılışı

  • Pirinci yıkayıp süzün ve 2 su bardağı su ile orta ateşte
    haşlayın. Pirinçler tam haşlanmadan suyunu çekerse çok az daha kaynar
    su ekleyin.
  • Haşlanmış pirincin üzerine sütü ekleyin ve arada karıştırarak, orta
    ateşte 15-20 dk. pişirin. Bu aşamadaki en önemli kısım kıvamı
    tutturmak. Karışımın kıvamı muhallebiden biraz daha sıvı olmalı, yani
    ne ayran kıvamında nede puding kıvamında olmalı. Koyu bir salep
    kıvamında da diyebiliriz. Bu aşamada gözünüze çok sulu görünürse, 1
    yemek kaşığı nişastayı, bir kasede çok az ılık su ile bulamaç haline
    getirip karışıma ekleyebilirsiniz.
  • Sütlaç 15-20 dk. sonunda istenilen kıvama gelince, şekeri ekleyin
    ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. (Öncelikle bir su bardağı
    şeker ekleyip, gerisini azar azar damak zevkinize göre eklemenizide
    öneririm) Şeker eridikten sonra, 5 dk. kadar kısık ateşte kaynatın ve
    ocağın altını kapatır kapatmaz sıcak sıcak kaselere doldurun.
  • Sütlaç biraz ılınınca, üzerine tarçın serpin ve tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat dinlendirip servis yapın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
& Başta fotoğrafı çeken eşim olmak üzere, ilk fotoğrafı gören herkes "salep gibi duruyor" dediği için
yukarıdaki fotoğrafı da eklemek istedim ve her iki fotoğrafı da çok
sevdiğim için "bir kaseye koy süsle, yeniden çekelim" tekliflerini de
kabul etmedim
Servis Önerisi;
& Eğer aromalı lezzetleri
seviyorsanız, sütlacı yaparken içine 1 portakalın kabuğunu (rendenin
ince tarafıyla) rendeleyin, inanılmaz bir lezzet oluyor bana göre.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: