ARAROT özellikle hastalar ve çocuklar için pelte[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] muhallebi gibi yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılan sindirimi kolay bir nişastadır. Ama çoğu kez patates unu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] mısır unu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hatta bildiğimiz beyaz buğday unuyla kanştınlarak satışa sunulur. Bu nişastanın ve elde edildiği bitkinin dilimizdeki adı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] "ok kökü" anlamındaki İngilizce arrowroot sözcüğünden gelir. Çünkü Güney Amerika'nın ilk kâşifleri[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gerçek ararotun elde edildiği bitkiyi (Maranta arundina-cea) Amerika Yerlileri'nin zehirli ok yaralan-nı iyileştirmekte kullandıklan başka bir bitkiyle kanştırmışlardı. Sonradan Yerliler'in bu bitkiden tadı güzel bir un elde ettiklerini öğrendiler. Bir başka açıklamaya göre de ararot sözcüğü[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Amerika Yerlileri'nin bu bitkiye verdikleri araruta ("un kökü") adından türemiştir. Ararot elde etmek için bir yaşını geçmiş bitkilerin kökleri soyulur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] suda rendelenir ve güneşte kurumaya bırakılır. Su buharlaştığında geriye ince[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beyaz bir toz kalır. Bu toz çok hafiftir; parmaklann arasında ovalandığında çıtırdar ve suyla pişirildiğinde iyice şişer. Birçok ülkede başka cins bitkilerden gene ararot denen nişastalar elde edilirse de[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] en iyi ararot Batı Hint Adaları'nda üretilir.