hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Beyaz Ekmeğin Zararları ( somun ekmeği ) kesinlikle bakın.

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Beyaz Ekmeğin Zararları ( somun ekmeği ) kesinlikle bakın. 2duy3hj

Beyaz Ekmeğin Zararları ( somun ekmeği ) kesinlikle bakın. Empty
MesajKonu: Beyaz Ekmeğin Zararları ( somun ekmeği ) kesinlikle bakın.   Beyaz Ekmeğin Zararları ( somun ekmeği ) kesinlikle bakın. EmptyCuma Ara. 18, 2009 11:19 am

Beyaz
ekmek yapmak uğruna buğdaydaki çinko atılıyor. Çinko oranı düşük beyaz
ekmek, boy kısalığı, zeka geriliği, kansızlık yapıyor.


Aslında bu topraklarda eskiden esmer ekmek tüketilirdi. Kentleşmeyle
birlikte beyaz ekmek ortaya çıktı. Doğru olan, buğdayın tama yakın
kısmının ekmeğe dönüştürülmesidir, ancak son 30 yılda beyaz ekmek
üretmek için buğdayın mineralleri ve vitamini atılır hale gelmiş. Su,
maya, tuz ve un girer ekmeğe. Buğday kabuğundan başlayarak mineral
deposudur. 6 bin yıldır buğday tüketiliyor, çok dengeli bir besindir
buğday. Kentli olmak demek sanki beyaz ekmek tüketmek demek olmuş.
Beyaz ekmek tüketilecekse sonradan ekmeğe mineral desteği yapılmalı.
Beyaz ekmek ile hastalıklara zemin hazırlanılıyor. * Hangi
hastalıklara? Kansızlık, zeka geriliği, boy kısalığı gibi... TÜBİTAK`la
yapılan 10 aylık çalışmada, Türkiye`de yaş grupları itibarıyla
eksikliği hissedilen mineralleri ve vitaminler buğdayda var. Türkiye`de
çocuklarda çinko, demir, kalsiyum eksikliği tespit edildi. Çinko
buğdayda var. Buğday çinkoyu topraktan alır. Türkiye`deki ekmeklerde
çinko oranı çok düşük, beyaz ekmek yapmak uğruna çinko atılıyor.
Kalsiyum eksikliği sağlıksız kemik ve diş oluşumuna neden oluyor.
Kadınlarda Demir ve folik asit eksikliği çok yüksek. Yani Türk
kadınları kansız. Çok tahıllı ekmek ve tam buğday ekmeği bu eksikliği
gidermek için uygun. Bu eksiklikler kadınlarda gebelik döneminde sorun
çıkarıyor. * Diyet için önerilen ekmekler de aslında kilo aldırıyor.
Beyaz ekmek kilo aldırır. Kepek ekmeğinin kalorisi düşüktür.



BUDA AÇIKLAMASI Dr TARAFINDAN
EKMEKTE DOMUZ VE İNSAN KILI VAR

Sürekli yediğimiz her öğün soframızda bulunan ekmeğinde zararları varmış.Bakalım nelermiş
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sitesindeki bilgiler insanın tüylerini ürpertmekte. İnsan saçından domuz kılına kadar bir çok katkı maddesi içermekte olan beyaz ekmek hastalıklara davetiye çıkarmakta…
GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma
Derneği) Genel Başkanı Dr. Müh. Hüseyin Kami Büyüközer ekmeğe konulan
katkı maddelerini internet sitesinde açıkladı. Büyüközer’in
açıklamalarına göre ekmeğe katkı maddelerinin konulmasının nedeni
şunlar; “Hamurun asidini artırmak, bayatlamayı geciktirmek, ekmek
hatalarını ve hastalıklarını düzeltmek, su kaldırma oranını yükseltmek,
hacim artışı sağlamak, un rekoltesini yükseltmek .”
Ekmek yapımında kullanılan katkı maddeleri :
E170 kalsiyum karbonat
Hem renklendirici hem mineral tuz; kaya minerali ya da kemikten elde
edilmektedir; diş macunu, beyaz boya, temizleme tozları, bisküvi,
ekmek, kek, dondurma, dondurulmuş konserve sebze ve meyvelerde ve
ilaçlarda kullanılır; yüksek dozlarda zehirlidir; safra, böbrek taşı,
hemoroid, kabızlık ve fistül kanamalarına neden olabilir. Ayrıca
kemikten elde edilmesi ihtimali bu katkı maddesini en azından şüpheli
hale getirmektedir.

E 471-E477 Mono Homojenleştirici. Bitkisel ve hayvani kökenli olabilir.
Bitkisel kökenden türetilirse, helâl, hayvani unsurlardan türetilirse,
şüphelidir.
nE 280 propiyonik asit
Koruyucu olarak kullanılır. Migren ağrılarına sebep olabilir; doğal
olarak mayalanmış gıdalarda, insan teri ve geviş getiren hayvanların
sindirim organlarında bulunur, mayalanmış kağıt hamuru ya da çürümüş
lif bakterisinden elde edilmektedir; ekmek ve un mamullerinde
kullanılır.
E 200 sorbik asit
Koruyucu olarak kullanılır. Ciltte kaşıntı yapabilir.
E420 sorbitol
Kıvam artırıcı,suni tatlandırıcı ve nem tutucu; etli ve zarlı kabuksuz
meyvelerden ya da sentetik olarak glukozdan elde edilir; gıda, ilaç ve
kozmetiklerde kullanılır. Bebek ve çocuk gıdalarında kullanmak yasaktır.
E422 gliserin
Kıvam artırıcı, tatlandırıcı ve nem tutucu, yağlı renksiz alkol;
hayvansal ya da bitkisel yağların alkalilerle ayrışması sonucu elde
edilir; petrol ürünlerinden ve bazen propilenden sentetik olarak elde
edilir; büyük miktarlar baş ağrısı, susuzluk, bulantı ve yüksek kan
şekerine neden olabilir.
E920 Sistain
Un işleme ajanı. İnsan saçı, başta domuz olmak üzere hayvan kılı ve tavuk tüyünden elde edilmektedir.
nE924 potasyum bromat:
Un işleme ajanı. Bulantı, kusma, diyare ve sancılara sebep olabilir.
E928 benzoil peroksit
Unun beyazlaması için kullanılmaktadır. Alerjik geçmişi olanlar sakınmalıdır.
GİMDES Genel Başkanı Dr. Müh. Hüseyin Kami Büyüközer, ” Bunlar
migrenden alerjiye hatta kansere kadar bir çok rahatsızlıklar
oluşturabilen maddelerdir. Uygulamada ise bu katkı maddeleri bu
isimleri ile değil ticari isimleri ile alınır satılır.
Ayrıca fırınlarda bu katkı maddelerini hamura katacak eğitilmiş
elemanların yetersizliği nedeni ile ekseriya limit aşımı tehlikesi de
söz konusudur.
Ancak ister paketli olsun, ister paketsiz satılsın çoğu ekmeklerde
kullanılan katkı maddelerinin detay bilgileri yer almamaktadır. Bu da
tüketiciyi zor durumda bırakmaktadır” şeklinde konuştu.
Peki ne yapmalıyız?
Dr. Müh. Hüseyin Kami Büyüközer, “Peki ne yapacağız?” sorusunun
cevabını ise şöyle veriyor: “Güvendiğimiz market veya fırından katkısız
ekmek isteyelim. Tarım ve Köy işleri Bakanlığı’nın yeni tebliğinde
ekmeğe, herhangi bir katkı maddesi katılmaz ise “etiket üzerinde ekmek
adı ile birlikte ‘katkısız’ ifadesi kullanılır” şeklinde bir düzenleme
getirildi.
O halde öncelikle çevremizde katkısız ekmek üreten fırınları
araştırmalıyız. Bulduktan sonra iyice sorgulamalıyız. Çünkü maalesef
ülkemizde üreticilerden doğru bilgi almak ekseriya zor olmaktadır.
İyice emin olduktan sonra katkısız ekmek tüketmeliyiz.
Beyaz ekmek yerine kepek ekmeğini tercih edin
Kepek ekmeğini tercih etmeliyiz. Çünkü buğday, sağlık açısından yararlı
B2 ve B6 vitaminleri ile niyasin, folik asit, demir ve çinko içeriyor.
Bu maddelerin daha çok yoğunlaştığı kısım olan buğdayın dış kabuğu, un
yapımı sırasında ayrıştırılıyor ve ekmeğin besin değeri düşüyor. Bu
nedenle kepek ekmeği yemek daha doğru.”


Arkdaşlar şeker hastası olanlar veya şeker hastası
yakını olanlar kesinlikle bu ekmeği kesmeli çünkü ben kestim bugday
ekmeği yiyorum tam tahıllı ve şekerim 100 kadar aşağıya indiginin
farkına vardım yani şeker hastası bu ekmeği yemesin 250 civarı olan
şekerleri göreceksiniz 120 lerde gezecek üstelik bu ekmeği keserek
tatlıyıda az bişey artırmada sakınca olmamış oalcaktır.
Ayrıca şeker hastalıgına aşırı tatlılar ın yanı sıra büyük ihtimalle bu ekmeğin en az % 30 etkisi var.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Beyaz Ekmeğin Zararları ( somun ekmeği ) kesinlikle bakın.
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Danışmanlık ve Yardımlaşma :: Sağlık Sorunları :: Sağlık Bilgileri-
Buraya geçin: