hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Çeşitli bitkilerle tedaviler..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Çeşitli bitkilerle tedaviler.. 2duy3hj

Çeşitli bitkilerle tedaviler.. Empty
MesajKonu: Çeşitli bitkilerle tedaviler..   Çeşitli bitkilerle tedaviler.. EmptyCuma Haz. 11, 2010 10:12 am

Londra Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yaptığı araştırmalara göre 38 ayrı
hastalığa bitkilerle çözüm bulabiliyorsunuz. Özellikle kanser
hastalarına umut kaynağı olacak açıklamayı bu yazımızdan
okuyabilirsiniz.
İlaçta asprin neyse, yiyecekler içinde elma da o… İngiliz bilim
adamları kalpten, bağırsak bozukluklarına birçok hastalığa karşı elma
yenilmesini tavsiye ediyor. Londra Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanları,
bilinçli beslenmeyle tam 38 hastalığa karşı nasıl savaşılacağının
reçetesini çıkardılar. Dizinin bu son bölümünde 5 hastalık daha var…
Badem: Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini,
B2 vitamini, antioksidan içerir. Bu nedenle laktoz (süt şekeri)
dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar yiyemeyen kişiler için badem
ideal bir besin kaynağıdır.
Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir
erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha
az. B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli.
Kepekli Ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için birebir.
Günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir.
Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor. İçerdiği ellegic asit, vücudu
kansere karşı korurken, kiraz kalp damarlarındak normal bir kan
dolaşımını sağlar. Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini
de düşürür.
Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir kalp hastalıklarına yakalanma
riskini düşürür. Günde en fazla 1 çikolata yiyin.
Elma: Günde 5 adet yiyin.
Mısır Gevreği: Günde 1 tabak yeterli.
Salatalık: Diyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık,
kolestorelü düşürür. Kalbi güçlendirir. Unutmadan ekleyelim. Salatayı
soymadan yiyin. Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğu ile derisi
arasında bulunuyor.
Yumurta: Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir. En önemli
özelliği, kolesterol oranını düzenleyen lisitin maddesi içermesi. Tavada
az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz.
Sarmısak: Mutfağınızdan eksik etmeyin. En az 1000 doğal tedavide
kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp
hastalıklarına kadar her şeye deva. Ancak hamileler dikkat. Aşırı
sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açar. Günde bir diş
yeter.
Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolestorel oranını da ayarlar.
Kavun: Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamininin
ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15′ini karşılar. Kavun, kalp
ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir.
Süt: Fazla söze gerek yok. Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E
and D vitaminleriyle fosfor deposu. Çocuk ve genç ve hamilelerin günde
en az yarım liste içmesini tavsiye ediliyor.
Şeftali: Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını
karşılar. Sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini tercih edin.
Çünkü kabuğuna renk veren betacarotene maddesi, kalp ve kansere karşı
iyi gelir.
Pirinç: Potasyum, E ve B12 dışında tüm B vitaminlerini içerir.
Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı doğal bir savaşçıdır.
Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir.
Tuz: Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler. Mide
kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına bire birdir. İngiliz Sağlık
Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının vücuda
zarar vereceğini açıkladı.
Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş
gibi kalp dostu antioksidant maddesini almış olursunuz. İngilizler,
özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor.
Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenlediğini biliyor muydunuz?
Anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerir. Birçok kansere karşı
vücudu içerdiği nikotinik asitle korur. Bir konserve ton balığı vücudun D
vitami ihtiyacının tamamını karşılıyor.
Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar.
Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
Karpuz: Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 80′ini
karşılarsınız. İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar.

Kırmızı şarap: Kabuğundaki resveratrol adlı, kansere karşı çok iyi
gelen bir kimyasal madde içerir. Kan pıhtılaşmasını engeller. Günde en
fazla 2 kadeh öngörülüyor.
Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir. Hücrelere ve
dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere
karşı korur. Lifli olduğu için bağırsakları korur.
Tahıllar: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini,
potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan atılması
sürecini hızlandırır. Tahıl ağırlıklı bir beslenme rejimi, bağırsak
kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.
Fasulye: Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve
kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. B vitamini de seks
hormonlarını kuvvetlendirir.
Pancar: Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan
beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Amerikalı
uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu
belirtiyor.
Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir.
Havuç: Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin
azaldığını ortaya koymuştur. Bunun temel nedeni betakaroten, C ve E
vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur.
Nohut: Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum,
magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit
açısından zengindir. Göğüs kanserine karşı korur.
İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir. Sindirim sistemine yardımcı
olur. Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir,
modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor.
Sarımsak: Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek
kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı korur.
Fındık: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin
besinlerin başında gelir. Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve
kırışıklıklara karşı koruyucudur.
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum
içerir. Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür, şeker ve kalp
hastaları için yararlıdır.
Zeytinyağı: İçindeki iyi yağlar, vücuttaki kolesterol düzeyini dengede
tutar. Antiooksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir. Bu
sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni korur.
Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği allicin ve sülfür;
mide ve bağırsak kanserine karşı korur. Son araştırmalar kemik erimesine
karşı, peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir.
Şeftali: Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini
karşılayabilir. Sindirimi kolaydır. Kansere ve kalp krizine karşı
koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir. Bir tanesinde 33
kalori vardır.
Pirinç: Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır. E ve B vitaminleri
açısından zengindir. Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç,
kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır.
Çilek: Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler.
Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir.
Domates: Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir. Likopen,
pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati
önemdedir. C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini
kuvvetlendirir. Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini
azaltır.
Mısır: Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir. bu madde yaşla
bağlı olarak gelişen görme bozukluklarını azaltır.
Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakeroten
içerir. Sağlıklı gözler için gereklidir. Katarakt ve diğer göz
tabakalarının bozulmasına karşı lütein maddesi de içerir.
Elma: Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime
yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak sorunları çeken kişiler
için dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler.




Kaynak : AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çeşitli bitkilerle tedaviler..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Böbrektaşı için tedaviler
» Bademcik şişmesine bitkilerle tedavi
» Çeşitli Avatarlar
» Çeşitli Avatarlar
» Yeni Çeşitli Avatarlar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Danışmanlık ve Yardımlaşma :: Sağlık Sorunları :: Sağlık Bilgileri-
Buraya geçin: