Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Coca Cola içermisin Bundan Sonra C.tesi Şub. 20, 2010 11:10 am | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Cochineal;Kanarya Adaları ve Meksika'da yaşayan bir böcektir..Doğal ortamda çoğaldığı gibi,kültürel olarak da yetiştirilmektedir....Kaktüs bitkisine,kene gibi yapışarak,hayatını sürdürür..Bu böcekler ve larvaları,Meksikalı köylüler tarafından toplanır...Aztekler ve Latinler,böcekten elde edilen bu boyayı,ip boyamada kullandılar.... Aslında,bu böceğe ve renge hiç de yabancı sayılmayız...Pek aşinayız.....Susadıkça....Aç bir Cola...
Önce Hindistan Yüksek Mahkemesi,Cola'nın sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle yasaklanması yönünde bie adım attı...Arkasından Letonia'da ilköğretimokullarında Coca-Cola ve Pepsi yasaklandı...İngiltere ve Ukrania'da bazı okullarda yasaklandı...İstanbul Gösteri Sanatları Merkezinde de yasaklandığını duydum.... Tabii ki;El-Ezher Üniversitesinin Coca-Cola ve Pepsi'nin içinde domuzdan mamül katkılar kullanıldığı için,haram olduğuna dair fetvasını önemsemedim...Biliyorsunuz;İslam Dünyasının en prestijli bir üniversitesi.YÖK tarafından tanınmıyor...Bu yüzden listeye almadım....
Bu anti-semit bir propaganda değildir...Çünkü Tevrat ve Talmutta geçtiği gibi domuz ve böcekler ile onlardan elde edilen gıdalar.Musevi'ler için de haramdır...
Bundan sonra;su iç,soda iç,ayran-limonata iç....
Ya da,ne yapalım...Cola da iç...
Milyonlarca insan yanılmış olamaz... Milyonlarca böceğin yanılmadığı gibi.. | |
|