[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Gerekli süre: 1 saat
Malzeme:4 adet yengeç (pavurya)
4 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağr)
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:Yengeçleri iyice temizledikten sonra yıkayın ve tuzlu suda 30 dakika
kadar haşlayın. Sudan çıkarıp bacaklarını koparın .. Makasla karnından
bir kapak açıp önce yumurtalarını sonra biraz da etini çıkarın. Havanda
bacaklarını zeytinyağıyla döverek buna yengec in etini ilave edin ve
karıştırın. Yumurtalarını; geri kalan zeytinyağı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] limon suyu
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ince kıyilmış maydanoz ve toz karabiberle birlikte katıp tekrar karıştırın
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yengeç kabuklarına doldurun. Sevris yapmadan önce 1 saat kadar serin bir yerde dinlendirin.